onsdag 16 oktober 2013

Notifikationscentrat och låsskärmen!

Nu kommer ett nytt inlägg om interfacet, och idag hade jag tänkt kolla på två saker: notifikationscenter (eller som vissa kallar det, "rullgardinen") och låsskärmen.

Notifikationer


Standard.
Tagit bort det som går.
Knapparna i snabbinställning.

Oj, oj ,oj. Här har LG missat lite. Förutom ett smått förlegat och tråkigt designspråk har den fullporppat med funktioner, men tyvärr till en sådan nivå att det blir väldigt klottrigt och svårhittat. Överst sitter snabbinställningarna, där du kan stänga av och sätta på det mesta, såsom Bluetooth och Wi-fi men även ex. LED-notifikationerna och flygplansläge. Du kan skrolla horisontellt för att se alla knappar. Längst till höger hittar du en knapp som heter Redigera där du kan ändra ordning på knapparna och vilka som ska vara med. Det går dock inte att ta bort snabbinställningarna helt.

Går vi nedåt i listan hittar vi en lista, även den horisontellt skrollande, för alla QSlide-program. Men det här kanske inte uppskattas av alla då den tar upp en del plats, och därför går den att stänga av i snabbinställningarna.  Under QSlide-programmen finner vi en widget för Quick Remote, och den är extremt smidig för att snabbt justera volym eller byta kanal på ex. TV:n. Du kan komma åt max 4 fjärkontroller här ifrån, så har du fler hänvisas du till att öppna appen. Quick Remote-widgeten går även den att ta bort.

Längst ner finner vi en sliderkontroll för ljusstyrkan och sedan en även för samtalsvolymen. Om du lyssnar på musik eller annan media ändras ljudkontrollen till musikvolymen, vilket är bra. 

För övrigt fungerar notifikationerna precis som på alla andra Android-telefoner, vilket alltså innebär mycket bra.


Låsskärmen


Standard.
Musikwidget (Google Musik).
Inställningarna.
Partikel.
Krusning med löv.
Daggdroppe.
Vitt hål.
Kristall.

Låsskärmen är simpel. Du drar helt enkelt åt valfritt håll för att låsa upp telefonen. Sveper du från höger kant åt vänster kommer du åt kameran. Men du kan även komma åt kameran snabbt genom att hålla inne volym ner-knappen när skärmen är släckt. Längst ner på låsskärmen kan du placera upp till fem genvägar, som du själv får välja. Som standard finns det bara en klocka på låsskärmen, men i och med Android 4.2 kan du placera ut flera andra widgetar. 

Ett ställe där G2 briljerar är enligt mig upplåsningsanimationerna. Det låter kanske löjligt men jag blir glad av att se dem. De är helt enkelt välgjorda, och det finns fem stycken olika att välja på. Förutom det spelas det upp en väderanimation när du tänder skärmen, så att du inte behöver kolla ut genom fönstret för att ta reda på vädret. 

Såklart kan du, som på istortsett alla andra smartphones, byta skärmlås till exempel ett mönster eller en PIN-kod. Ansiktslås finns också, och funkar riktigt bra så länge man är i ljusa miljöer. Detta innebär att så fort kvällen kommer så krävs istortsett att du väljer att skriva in PIN istället. Jag tycker att man borde kunna lagra flera foton av sig själv så att den kan känna igen en under olika ljusförhållanden etc. Detta hade även gjort så att personer du litar på skulle kunna låsa upp enheten. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Designed By Seo Blogger Templates