lördag 5 oktober 2013

Apps of the day: Klocka och Anteckningar

Då var det dags för nästa App of the Day! Idag blir det en specialare, så jag kommer att gå igenom både Klockappen och Anteckningsappen (apparna).

Alarm


Klockappen är definivt en av de viktigare apparna i en telefon. Här finns det mesta som rör tid - Alarm, Timer, Stoppur och världsklockan.


Alarm
Timer
Världstid
Stoppur

Precis som nästan alla andra av LG:s appar är den uppbyggd med ett fliksystem du kan svepa mellan, och i det här fallet finns fyra stycken. När du öppnar appen tas du direkt till Alarmfliken. Den är väldigt enkel. Dina alarm visas i en lista, och längst ner på sidan finns två knappar - en för att skapa ett nytt alarm, och ett för att välja att ta bort ett alarm. 



När du dyker djupare in på att skapa alarm finns det en hel del valmöjligheter. Förutom att välja veckodagar och snoozens varaktighet kan du även ex. ställa in att en valfri app ska starta när alarmet drar igång. Du kan även sätta på pussel du ska klura ut för att kunna stänga av alarmet. 

Timerfliken är rätt självförklarande - här finns en tidräknare och tre knappar - Starta, återställ och intällningar - här kan du exempelvis ställa in notifieringsvolymen.

Världstid är en bra flik då den gör det lätt att hålla koll på tiden, och det finns hundratals städer att välja på. Förutom de analoga klockarna som visar tiden finns, igen, två knappar för att lägga till och ta bort.

Den sista fliken är stoppuret. Även den är simpelt uppbyggd - en knapp för start är det enda som visas. När du sedan startar uret dyker en andra knapp upp - för nytt varv.

Än en gång tycker jag att LG:s designval är lite tråkigt, då de förlitar sig för mycket på grått med inslag av grönt. Ett bättre färgschema hade definitivt varit vitt eller, som i Googles Alarmklocka - en något mörkare grå. Men samtidigt vinner LG då användarvänligheten är hög, det är aldrig något snack om hur man ska göra för att ta sig fram.

Anteckningar

En av de nyaste trenderna inom mobilvärden är appar för att lätt kunna ta anteckningar - något som började i.o.m. Galaxy Note-serien. LG har därför skapat sin egen app för detta. Fast av någon anledning har de delat upp det i två appar.

Anteckning



När du öppnar Anteckningsappen möts du av alla dina tidigare anteckningar, och dessutom fyra olika knappar. Den första är den s.k. Qslide-knappen, sen finns det en knapp för att radera anteckningar och en för att skapa nya. Det finns även en sökknapp, om du nu skulle ha så många anteckningar att detta krävs. 

När du går vidare till att skapa en ny anteckning möts du av en skärm där du kan skriva in vad du vill och dessutom, som knapparna visar, Qslidea fönstret, göra en lista, bifoga en fil (som exempelvis en bild eller en röstinspelning) och dessutom ändra bakgrundsfärgen. 

Anteckningsbok


Startskärmen.
Pennan har flera inställningar.
Miserabelt stavfel.

Eftersom att ett program helt enkelt inte räckte till bestämde sig LG för att göra ett till - Möt din personliga anteckningsbok. Den har en helt anna sorts layout som är mer som en "riktig" anteckningsapp. Du får 9 fönster på startsidan, med dina nyast skapade anteckningar. 

Att skapa anteckningar är enkelt. Tryck helt enkelt på "Ny anteckning". Nu kommer du till Anteckningsfönstret. I dina anteckningar har du flera olika verktyg. Du kan skriva för hand eller med tangentbordet och så finns såklart ett sudd. Penseln har flera olika inställningar, bl.a. tjocklek, färg och opacitet. 

För att göra dina anteckningar mer levande kan du lägga till bilder, röstinspelningar eller ex. lägga till stickers, som helt enkelt är förskapade bilder som kan tänkas användbara. Du kan även byta papper från rutigt till exempelvis linjerat eller tomt.

Jag tycker att interfacet känns bra, men det borde vara lättare att flytta bilder istället för att de roteras hela tiden. Dessutom skulle såklart båda dessa apparna tryckts ihop i en app. Som det är nu får man ibland hoppa mellan dem då man inte är säker på vilken man använde till att skapa anteckningen man letade efter. 

Detta var allt för App(s) of the day inom den närmaste tiden. Imorgon kommer ett stort test kring signalstyrka och alla olika anslutningsmetoder som kan tänkas. Nästa vecka kommer ett nytt tema, och det mesta kommer cirkulera kring skärmen och kameran. Kom gärna tillbaka för mer!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Designed By Seo Blogger Templates