onsdag 9 oktober 2013

App of the day: Quick Remote

Nu kommer en recension jag sett fram emot, för den handlar om en av mina favoritappar: Quick Remote. Som du säkert hör på namnet är det en fjärkontrollsapp. Liknande appar har funnits på Google Play länge, då alla telefoner med IR-sensor stödjer funktionen, men ingen når riktigt upp till samma nivå som Quick Remote.

Anledningen till detta är enkel. Användargränssnittet är modernare och mer lättanvänt på Quick Remote än någon jämförbar nedladdningsbar app. Dessutom är det betydligt lättare att lägga till en enhet, något som kan vara högst tidskrävande via liknande appar.

Nu hade jag tänkt berätta lite mer om Quick Remote.

Appen

Startskärmen.
Valmöjligheter.
Smidigt!
När du öppnar appen möts du av kontrollerna för din senaste använda enhet. Dessutom finns det flikar av alla dina andra enheter som du enkelt kan bläddra mellan. För att lägga till en ny enhet trycker du på plusknappen i övre högra hörnet och dirigeras vidare till en skärm där du väljer enhetstyp. Här finns det massor med saker att välja mellan: allt från Air Condition till digitalboxar och högtalare. Det finns även en möjlighet att lägga till en universal fjärrkontroll, men mer om det senare.

Att koppla upp till TV:n är superlätt. Du väljer helt enkelt en tillverkare av tv:n. För att sedan se ifall kontrollen funkar får du ett litet test, där 3 olika knappar prövas. Grattis! Din fjärrkontroll har skapats. Du möts av din fjärrkontroll. Den kan dock tyvärr sakna några funktioner, men detta kan åtgärdas.

Det finns massvis med knappar.
Fin översättning, LG ;-)
Enkelt att koppla.

Jag nämde tidigare att du kunde skapa en universell kontroll. Vad detta innebär är att du kan kontrollera flera olika prylar samtidigt. 

Hur ställer du då in din universella fjärkontroll? Det är faktiskt enklare än vad du tror. Du presenteras med en tom fjärkontroll som har 4 gånger 7 rutor. Längst ner finns en lista med alla knappar (55 st) som du enkelt kan placera ut. Vissa specifika knappar finns inte, så därför finns det även en tom knapp man kan skriva text i.

Men hur får du nu in alla knappfunktioner? Jo, du kan ta din ursprungliga fjärrkontroll och rikta mot IR-porten på telefonen. Så, låt oss säga att du vill kunna höja/sänka volymen på ljudsystemet hemma. Om du har en fjärkontroll, välj ex. knappen för att höja volym i appen, och rikta sedan fjärrkontrollen mot telefonen samtidigt som du håller inne knappen för att höja volymen. Gör sedan såhär för alla knappar du har lagt till.

Den universella fjärrkontrollen är extremt användbar då du kan kontrollera allt bara enheten har en fjärrkontroll till sig. Det finns dock en nackdel. En knapp kan inte skicka ut flera signaler. Detta innebär att du måste hålla reda på vilken strömknapp som är till TV:n och vilken som är till högtalarna. Om man istället hade kunnat kombinera dem hade detta varit underbart.

Det sista jag vill nämna om Quick Remote är att LG har passat på att lägga till en fast notifikation för fjärrkontrollsappen. Här kan du byta mellan alla dina fjärrkontroller och snabbt kontrollera utan att gå in i appen. Smidigt!

Detta var allt för App of the Day idag, men det finns fortfarande ett par appar kvar som jag kommer att testa. Nästa gång kommer det förmodligen vara någon sorts inriktning på mediakonsumtion med Musik/Videospelare och Gallerit! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Designed By Seo Blogger Templates