lördag 12 oktober 2013

Kameran: Nattläget!

Jag har ju testat kameran under perfekta förhållanden än så länge, men när det blir mörkt får många kameror kämpa för att ens visa något annat en en svart gröt. Här kommer ett test av LG G2s nattläge.

Provbilder

Här kommer några bilder tagna på kvällen under rejält mörker. Alla bilder är tagna i full upplösning (13 MP),  normalläget och utan blixt om inte bildtexten säger något annat.

Normalläget.
Nattläget.
Normal med blixt.


Normal med blixt.
Normalläget.
Normal med blixt.
Normal.
Normal med blixt.
Normal.












Något som märks rätt tydligt är att de flesta bilderna utan blixt återspeglar verkligheten betydligt bättre. Nästan alltid blir bilderna alldelles för varma med blixt på, och den röda nyansen tar över kraftigt. Blixten kan dock funka mycket bra ibland, speciellt inomhus i helt kolsvarta rum.

Skillnaden mellan nattläget och normalläget märks inte jättemycket på några bilder här, men ibland har jag tagit foton där t.ex. starka ljuskällor (som ex. gatlampor eller starka lampor från ett hus) har behandlats betydligt bättre av nattläget.

Detaljerna på nattfotona är nästan lika bra som på dagen, men bilderna har en tendens att ibland bli lite brusiga.

Det finns dock en akilleshäl i LG G2:s kamera. Så fort ljusinsläppet går under en viss nivå verkar autofokus och manuellt fokus ha väldigt stora problem. Det kan ta ett par sekunder med manuellt fokus (när du själv väljer fokuspunkten) och dessutom blir slutartiden väldigt hög, vilket gör det istortsett omöjligt att fota snabbt rörande mål på natten. Anledningen till den höga slutartiden är att kameran ska kunna ta upp mer ljus. Jag hoppas att det här är något som redan förbättrats i en mjukvaruuppdatering (Denna har tyvärr inte letat sig fram till Sverige än)

Om man ska sammanfatta är nog kameran i G2 riktigt bra på natten. Med OIS tillåts längre slutartider och detta ger ljusare bilder, men det finns fortfarande en del "buggar" som oerhört dålig tid för fokus och laggig videoinspelning. Men ett par mjukvaruuppdateringar kommer G2 få visa sitt rätta jag, och då kommer den vara bland de bästa kamerorna i mörker på marknaden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Designed By Seo Blogger Templates