söndag 13 oktober 2013

En titt på kamerainterfacet!

Här kommer en närmare titt på hur du använder kameran i G2.

Startskärmen.

Lägena


LG G2's kameramjukvara kommer med hela 12 olika lägen. Men vad gör de? Här kommer en kort förklaring:

Normalläget

Om du inte orkar meka med olika inställningar eller bara vill köra på det säkra kortet så funkar normalläget alldeles utmärkt. Men även för de vassaste fotografer är detta ett bra läge då det finns massor med inställningar, såsom ISO och ljusstyrka.

Fotografera och radera:

Har du någonsin trott att du tagit en perfekt bild, för att sedan upptäcka att en bil tar upp stora delar av fotot? LG G2 har lösningen. Här kan du enkelt ta bort stora objekt, och på så sätt fixa din bild.

Dynamisk ton (HDR):

Ibland kan normalläget ge lite trista bilder, och då kan HDR (High Dynamic Range) se till att "liva upp" dem. Det läget gör är helt enkelt att bredda färgspektrat och ge djupare färger. För övrigt ett personligt favoritläge.

Panorama:

Man kan enkelt säga att du rör mobilen i sidleds och sedan sätter mobilen ihop flera bilder till en stor. Något som bör tilläggas är att LG av någon anledning valt att inte spara panoramafoton i full upplösning, vilket leder till en suddig bild. Detta borde fixas, och det kvickt! 

VR Panorama:

Nästa steg i evolutionen av fototagning. Ta flera bilder åt alla möjliga håll och sedan kan du titta runt i ett område, åt alla sidor i alla höjdnivåer. 

Bildserie:

Håll inne kameraknappen för att ta många bilder snabbt efter varandra. Väldigt smidigt om du ska fota en plötslig förändring eller snabb rörelse.

Beauty Shot:

Det här läget försöker framhäva din "inner beauty" genom att framhäva ditt ansikte. För att göra detta justerar den bland annat ljusstyrkan.

Dual camera: 

Precis som i LG Optimus G kan du såklart använda båda kamerorna samtidigt med G2. Nu kan du enkelt se till att ditt eget ansikte kommer med när du tar bilder på dina vänner.

Ögonblicksfångaren: 

Nu kan du fota innan du har tryck på avtryckaren. Ja, du hörde rätt. I och med G2 kan du nämligen med hjälp av ögonblicksfångaren spara foton av det som hände i det förflutna. Nja, nu kanske jag överdriver lite, för det rör ju sig om mindre än en sekund innan. G2 tar helt enkelt bilder hela tiden när du är i läget, men skiter i att spara dem förräns du väljer att fota. Med ögoblicksfångaren får du totalt fem bilder.


Intellegent auto:

Helt enkelt ett läge som försöker ge dig den ultimata bilden. Helt utan kluddiga inställningar.

Sportig:

För att ta bilder på djur eller andra snabbt rörande objekt kan det vara lämpligt med en väldigt kort slutartid. Detta förser sportläget dig med. Simple as that.

Natt:

För att du ska kunna ta utmärkta bilder, även i mörker.

Inställningar



I normalläget finns väldigt många inställningar. En del används kanske bara av de som vet sin sak, men det är glädjande att de åtminstonde finns. Nämnvärda grejer är ex. att du kan använda ett röstkommando för att få telefonen att ta bilder, och att du kan byta fokusläge för att ex. ta bättre makrobilder.

Videoinspelning


Om vi går vidare till video är lägena betydligt färre, och inte heller samma som vid foto. Förutom att Dual Shot här återkommer under namnet Dubbel Inspelning finns nämligen Liveeffekter och Spårningszoom. Vad gör dessa då?


Liveffekter

Ett läge som borde finnas även vid tagning av foto. Den förvränger helt enkelt ditt ansikte, så att du exempelvis får en större mun eller ett alienformat huvud.

Spårningszoom

Är det något du speciellt vill fokusera på under en video? Nu kan du med hjälp av spårningszoom göra detta. Det funkar så att när du filmar visas en liten ruta på skärmen på ditt inzoomade område. Du kan ändra vilken del du ska fokusera på genom att trycka på området på skärmen. 

Inställningarna vid video är många, men de flesta är standard i dagens telefoner. Något som står ut är dock ljud-zoomning. När jag såg det första gången höjde jag ögonbrynen, men du kan helt enkelt zooma in på vissa ljudkällor för att höra dem tydligare. Coolt, inte sant?

Framkameran



Framkameran, som för övrigt är riktigt bra, har bara tre lägen. Inställningarna är många även här, men inget sticker ut särskilt mycket.

Utseende

Jag tycker att LG i kameran har lyckats riktigt bra med designen. Den känns fräsch och den är högst användbar. Kameran ger mig ett klart mer positivt intryck än designen i resten av telefonen, så kudos till LG för det. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Designed By Seo Blogger Templates